Соня Йончева – „Почетен гражданин на град Пловдив”

Община Пловдив и Общински съвет – Пловдив имат високата чест и удоволствие да съобщят, че утре – 25 август 2021 г., сряда,  в 12.00 часа в Заседателната зала на Община Пловдив на пл. Стефан Стамболов №1, ще се състои тържествена церемония, на която световноизвестната българска оперна прима и наша съгражданка – СОНЯ ЙОНЧЕВА ще бъде  удостоена със званието „ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН НА ГРАД ПЛОВДИВ”.

По време на удостояването със званието „Почетен гражданин на град Пловдив”, Председателят на Общински съвет – Пловдив инж. Александър Държиков ще връчи на  СОНЯ ЙОНЧЕВА   Почетен знак с лента, символизираща знамето на град Пловдив и удостоверение по образец, поставено в рамка.

Припомняме Ви, че по предложение на Кмета на Пловдив Здравко Димитров, Общинският съвет на Пловдив гласува Решение №25, взето с протокол №2 от 16.02.2021 г. за удостояване на  СОНЯ ЙОНЧЕВА   със званието „Почетен гражданин на Пловдив“ заради „изключителния ѝ принос  в областта на оперното изкуство и обществения живот, многобройни заслуги за развитието и популяризирането на културата и утвърждаване на националния и международния престиж на град Пловдив, както и за ангажираност и подкрепа на млади български оперни таланти.“

След кратката, тържествена церемония,  СОНЯ ЙОНЧЕВА   ще даде изявление за медиите.

След седмица, световноизвестната българска оперна прима Соня Йончева ще излезе на сцена пред катедралния храм „Свети Александър Невски“ заедно с краля на операта Пласидо Доминго на 31 август  точно в 20 часа. Те ще изнесат „Гала концерт“ с популярни арии от прочути опери, подбрани специално за българската публика, под съпровода на Софийската филхармония с диригент Найден Тодоров.

Pin It on Pinterest