Служители на Община Ямбол ще помагат на граждани да засаждат коледни дръвчета

В Общинско предприятие „Паркове и зони за отдих и спорт“ са постъпили няколко запитвания за организирано засаждане на коледните дръвчета след празниците.

Служителите с удоволствие ще помогнат на гражданите да се осъществи озеленителната акция. Дата ще бъде уточнена допълнително, в зависимост от климатичните условия и с оглед на прогнозата за времето в първите дни на месец януари.

Работещите в „Паркове и зони за отдих и спорт“ благодарят на гражданите на Ямбол за техния интерес, инициативност и активност във връзка с озеленяването на града.

Те изказват задоволство, че все повече хора обръщат внимание на съхраняването на живата растителност и на нейното облагородяване.

Служителите на предприятието дават препоръки за по-добрите грижи за коледните дръвчета, което ще увеличи възможността за тяхното прихващане в почвата:

– при възможност не подлагайте растението на рязка смяна на температурата, опитайте да го климатизиратe постепенно към различните условия, но не го задържайте на прекалено висока температура дълго време;

– не го поставяйте в близост до климатици, печки и други нагревателни уреди, чудесно ще е, ако най-дълго време прекара на терасата или в студена стая;

– живото растение има нужда от периодично овлажняване на почвата, но без наторяване;

– колкото е по-малко растението, толкова е по-голям шансът то да успее да се прихване след пресаждането.

Pin It on Pinterest