Региона

СКЛА „Берое“ отново организира състезанието “5К Beroe road race” през април

На 21 април ще се проведе “5К Beroe road race” – най-новото шосейно бягане за България и единственото, провеждащо се на лицензирано от световната атлетическа федерация трасе.

Целта му е да събере професионални бегачи и любители на бягането от различни възрасти, включително и деца, в едно незабравимо спортно изживяване.  

“Като организатори искаме да покажем, че чрез спорта може да се обединим и да създадем една по-здрава и щастлива среда за нашите деца. По време на първото издание през 2023г. на старта застанаха над 300 участници в двете бегови дисциплини- 5км и 600м. През тази година интересът е още по-голям и очакваме над 500 участници, сред които и много шампиони и рекордьори на България, а и не само”, казват от Спортен клуб по лека атлетика “Берое”. 

Beroe 5km Road Race е състезание с международен статут, в което право на участие имат хора от всички краища на света. Трасето започва от обновения парк „Артилерийски“ и преминава през едни от най-главните и равни булеварди на града. Официалното откриване е предвидено за 10.30ч., а преди това – в 10.00ч. ще стартира “600m kids run“, състезание, предвидено за деца до 7 клас.  Началото на 5k е в 11.00ч., а награждаването на призьорите ще бъде от 12.00ч.  

Всички състезатели, след завършване на трасето, получават медали за участие. Призьорите при мъжете и жените ще получат и допълнителни награди от партньорите на събитието. При децата първите 300 финиширали получават медали. А първите трима при момичетата и момчетата ще имат допълнителни награди, отново от партньори. Предвидена е и парична награда за поставен рекорд на трасето.  

Състезанието ще предостави на всички участващи възможността да се заредят с много положителни емоции и да предизвикат себе си в едно наистина бързо бягане на 5км. Трасето е лицензирано и подходящо за абсолютно всички любители. Организаторите отново предвиждат и сцена, на която ще се проведат паралелно демонстрации на различни танцови и културни школи от града. 

Регистрация може да направите на: http://runberoe.com/register/

Повече подробности за събитието – https://runberoe.com/about/.  

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest