Шумен приема Държавното първенство по масов спорт „Гимнастрада“

За втора поредна година Шумен ще бъде домакин на Държавното първенство по масов спорт „Гимнастрада“.

Състезанието е тази събота, 24 октомври, в зала „Арена Шумен“ и ще се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки. Тази година заради пандемията първенството ще се състои без публика. Това съобщи на брифинг пред журналисти днес Марийола Спасова от СКХГ „Ритмик“, който е домакин на състезанието.

В гимнастрадата ще вземат участие 29 отбора от Шумен, Търговище, Варна, Добрич, Бургас, Ямбол, Стара Загора и Пазарджик. Те ще бъдат разпределени в четири възрастови групи – до 7 години, от 7 до 10 години, от 10 до 12 години и от 14 до 18 години, обясни Марийола Спасова. Състезанията започват в 11.00 часа и се очаква да приключат между 15.30 и 16.00 часа. Час преди началото на надпреварата, в 10.00 часа, ще се проведе семинар за съдии, допълни Спасова. По думите й до момента няма информация за заразени или поставени под карантина деца, които ще участват в гимнастрадата в Шумен.

По време на състезанието ще бъдат спазени всички предпазни мерки с цел опазване на здравето и безопасността на участниците. При влизане в залата ще се измерва телесната температура на децата и родителите. След представянето и награждаването на гимнастичките във всяка възрастова група ще се извършва проветряване и дезинфекция в залата.

Поради епидемичната обстановка в страната и за да не се допуска струпване на много деца на едно място тази година гимнастрадата се провежда на три места в страната – София, Велико Търново и в Шумен. След приключване на трите състезания ще бъдат обобщени оценките от представянето на участниците и ще бъде направено генералното класиране. То ще бъде качено на сайта на Българската федерация по художествена гимнастика.Facebook

Pin It on Pinterest