Шестгодишни строят градче на знанието в Русе

На 10 май 2019 г. от 17 ч. (при хубаво време) и на 11 май от 11 ч. на площад „Свобода“ ще бъде „построено“ Градче на знанието. Инициативата е част от проект „Удивителният свят на знаещите-6 годишни в Русе“, която се реализира от Детска градина „Снежанка“ по програма „Знание и растеж“, осъществявана от Фондация „Русе – град на свободния дух“, с подкрепата на Фондация „Еконт“. 
В „построяването“ на градчето ще се включат деца, родители и педагози от 19 детски градини в Община Русе. Идеята е науката да бъде представена през детските очи с научни центрове, лаборатории и арт-ателиета. Градчето на знаещите ще разказва за най-новите научни теории в тематичните области и ще учи посетителите на различни полезни приложения от тези продукти в ежедневието. Малките светила на науката ще поставят акцент върху здравословните параметри и опазването на околната среда.
Във всеки център ще бъдат представени анимирани презентации и видео-спотове, изработени в детските градини с участието на педагози и деца. В пет големи шатри ще бъдат разположени:
Научен център „Кафе“
Научен център „Вода“
Научен център „Шоколад“
Научен център „Сода“
Научен център „Брашно и сол“
Всеки от изброените центрове ще има обособени зони за научна работа, лаборатория, зона за новини и информация, зона за посетители, работилница и изложба.

Pin It on Pinterest