Шампион по джу-джицу стана Спортист №1 на Ловеч за трети път

Кметът Корнелия Маринова връчи наградата на Пламен Богданов, както и отличието на треньор №1 Петър Магеранов

Шампионът на България и победител в Източноевропейския шампионат по джу-джицу Пламен Богданов (20 г.) бе избран за спортист № 1 на Ловеч за 2019 г. Възпитаникът на Спортен клуб „Вароша” получи от кмета Корнелия Маринова статуетката „Олимпийски надежди”, почетна грамота и картина. Богданов печели отличието за трети път след 2016 и 2017 година.

Ежегодните награди на най-добрите спортисти бяха връчени на стилна церемония, състояла се в камерната зала на Ловчанско читалище „Наука 1870 г”. Те са резултат от традиционната анкета за излъчване на идеалната десетка на ловешкия спорт.

Призът за треньор №1 пък заслужи Петър Магеранов, председател и главен треньор на СК „Вароша“. Благодарение на неговия неуморен труд ловешкият клуб по джудо и джу-джицу неизменно е сред водещите у нас през последните години.

След като поздрави победителите, кметът Корнелия Маринова съобщи две важни новини, с които видимо зарадва присъстващите. Обшина Ловеч има намерение да създаде фондация в подкрепа на спорта и културата. Освен това е готов проектът за Спортно-тренировъчен комплекс „ Арена Ловеч“, който ще преобрази сегашната Спортна зала (Подробности по-късно). Проектът е в очакване на държавна субсидия, за да се пристъпи към работа.

С тези хубави новини искам да Ви пожелая вашата неукротимата воля за победа никога да не пресъхва, пожела в приветствието си кметът Корнелия Маринова.

Всички състезатели от десетката и номинираните треньори получиха статуетки с богинята на победата Нике и почетни грамоти. Отличията връчиха кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова, зам.- кметът Венцислав Христов, секретарят на Община Ловеч Даниела Цанова и д-р Димитър Димитров, директор на Дирекция „Образование, здравеопазване, култура и туризъм“.

За доброто настроение на всички пък се погрижиха младите таланти Мария Дончева и Николай Борисов (дует на пиано), Мила Йонкова, както и две от двойките на ловешкия клуб по акробатичен рокендрол „Роксмайл”. Празникът завърши със скромен коктейл за спортистите.

Pin It on Pinterest