Село Брестово отбеляза на 6 май своя празник

Село Брестово, община Ловеч, отбеляза на 6 май своя празник.

Той  се провежда от 2014 година насам на Гергьовден и е свързан с местната църква „Свети Великомъченик Георги”, която  е носител на християнския дух и вяра. По този случай водосвет отслужи отец Любомир Казашки, секретар на Ловчанската митрополия.

Гост на събитието бе Даниела Цанова, секретар на Община Ловеч. Тя поздрави  жителите и гостите на площада и  прочете поздравителен адрес от името на ръководството на Община Ловеч и лично от Корнелия Маринова, кмет на Община Ловеч. В него се казва:

„Нека силата, добротата и интелигентността бъдат винаги редом с Вас. Бъдете живи и здрави и да процъфтява нашият роден край!“

Припомня се, че село Брестово има славата на селище с предприемчиви и трудолюбиви жители, които знаят своята цена. Селото е разположено в такава местност, че се разкрива просторна гледка във всички посоки. Така и жителите имат широк поглед както към миналото, така и към бъдещето. Наскоро бе осъществен обектът „Градинката – красивото лице на с. Брестово“, част от европейския проект „По-близка Европа“. 

Pin It on Pinterest