„Седмица на поезията 2021“ в РБ „Априлов-Палаузов“ – Габрово

Екипът на Габровската регионална библиотека отбелязва за пореден път 21 март – световния ден на поезията с обявяването на Седмица на поезията 2021 в дните от 22 до 29 март.

Тя ще премине под мотото: „Поезията е всичко, което си заслужава да се запомни от живота”(Уилям Хазлит) и ще бъде посветена на творчеството на три габровски поетеси – Жанет Михова, Елена Христова и Петя Цонева.

Свои стихове ще четат онлайн Елена Христова и Петя Цонева, както и доброволци и библиотекари.

Елена Христова и Петя Цонева са носители на Априловска награда за литература – Елена Христова е двукратен носител – за поетичната си книга „Мида в чекмедже“ – 2016 г. и за книгата  „Лекарство срещу рак“ – 2018 година, а Петя Цонева – за стихосбирката „С крило на земята“ през 2011 година.

В дните на седмицата поетични творби и онлайн четения ще бъдат споделяни чрез сайта www.libgabrovo.com, страницата Регионална библиотека „Априлов – Палаузов”  във Фейсбук и You Tube-канала на библиотеката.

Екипът на Габровската регионална библиотека кани габровски творци, читатели и граждани да се включат в поетичната седмица, изпращайки видео или аудио материали със стихове на адрес: apgabrovo@abv.bg

Скъпи приятели, споделете с нас силата и красотата на поетичното слово в дните на седмицата на поезията, насладете се на онова, „което си заслужава да се запомни“ в трудните дни на пандемия и несигурност за Габрово и света!

Pin It on Pinterest