Региона

Сдружение “Зелен” ще участва в предстоящия събор в архитектурен резерват Старо Стефаново

Сдружение “Зелен” ще вземе участие в предстоящия събор в архитектурен резерват Старо Стефаново, община Ловеч, който ще се проведе на 23 септември 2023 г., събота.

Седмица по-късно сдружението ще проведе обучителен курс, в който ще участват над 30 младежи от 10 държави. Това става ясно от писмо на сдружението до кмета на Община Ловеч, в което се описва тяхната дейност.

Вече повече от година сдружението притежава имот в Старо Стефаново, като допринася за развитието на местната общност. Младежите подкрепят местните земеделски производители и са облагородили туристическата атракция водопадите.

Събитието „Перма сбор“ ще се проведе в Старо Стефаново от 30 септември до 8 октомври 2023 г., става ясно от страницата във ФБ. Виж тук https://www.facebook.com/greenassn/

Курсът е съфинансиран по програма „Еразъм+“ и е базиран на принципите на природната терапия, инструменти на общността, внимателност, екология и психология, предоставящ на младежките работници солидна рамка за собственото им развитие и работата им с лица, изправени пред психологически предизвикателства. Младежите са от България, Гърция, Унгария, Латвия, Холандия, Северна Македония, Румъния, Сърбия, Испания, Турция.

Сдружението “Зелен” практикува методите на пермакултурата – съвкупност от методи за устойчив дизайн на земята. Пермакултурата се основава на екологични и биологични принципи, като използва повтарящи се природни модели, за да максимизира ползите и да минимизира усилията. Целта ѝ е да създаде устойчиви, продуктивни системи, които задоволяват човешките нужди и хармонично интегрират хората и земята.

Сдружение „Зелен“ е учредено в края на 2012 година от група приятели, свързани от любов към природата във всичките й аспекти. Основната цел е популяризирането на нестандартни решения за опазване на околната среда и създаване на възможности за развитие на младите хора в селските региони.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest