Scale Focus открива 100 нови позиции на ИТ инженери в Пловдив

Най-голямата българска софтуерна компания откри своя нов офис в града и обяви че 100 нови позиции за ИТ инженери.

„Скейл Фокус“ е една от първите софтуерни компании които решиха да открият офис извън София още през 2014г. , която стъпва в Пловдив през ноември 2014-а година, като броят служители към днешна дата надхвърля 90 души.

Официално офисът беше открит от изпълнителния директор на компанията Пламен Цеков и заместник-кмета Стефан Стоянов, който сподели, че Scale Focus е един от първите инвеститори, които са се доверили на кампанията на община Пловдив по развиване на индустрията под тепетата.

„Пловдив е вторият по големина пазар за компаниите от ИТ и аутсорсинг индустриите и тук всяла година много компании откриват офиси и разширяват бизнеса си. Scale Focus заема особено място, защото беше една от първите компании които повярва в потенциала на Пловдив и отвори офис, много преди града да стане толкова популярен“, сподели заместник-кметът Стефан Стоянов. За нас е важно да продължим да привличаме компании, които отварят добре платени работни места и задържат талантливите хора.

По думите на Стоянов в града се открити нови 4000 работни места за млади хора в ИТ и аутсорсинг индустриите през последните 6 години, което много променя града. Това е и висока оценка на бизнеса към работата му с администрацията и доверие към потенциала на Пловдив.

„За тази година амбициите ни са големи. Целта, която гоним, е да бъдем най-иновативната компания, тръгнала от България, както и влиянието, което оказваме за развитието на IT индустрията в сектора“, сподели на свой ред Пламен Цеков.

Компанията планира eкипът в Пловдив да нарасне до 200 души в края на 2020 година. Основните профили, които ScaleFocus търси да наеме като специалисти са в областите на: Java, Salesforce, .NET, Front-End, Quality Engineering.

Софтуерните инженери от Пловдив работят по предизвикателни и ключови проекти за компанията и това е една от основните причини за постоянното разрастване на екипа.
В началото на годината от ScaleFocus обявиха, че ще инвестират 45 милиона евро в Северна Македония, с цел откриване на развоен център за над 300 специалисти в столицата Скопие. В България компанията има 4 офиса и над 1000 програмисти.

Pin It on Pinterest