Събраха се около 2 тона едрогабаритни мебели от акцията в Асеновград

Опазването на околната среда зависи само от нас.

В община Асеновград се събраха около 2 тона едрогабаритни мебели по време на акцията, организирана от отдел „Екология и околна среда“ към общинската администрация на 28.06.20 г. (неделя) Гражданите оставяха покрай съдовете за отпадъци, каквото беше указанието, фотьойли, дивани, матраци и друга мебелировка от бита. Събраните мебели ще бъдат извозени за рециклиране на площадката в депото на село Шишманци.

Община Асеновград припомня, че опазването на околната среда зависи почти изцяло и единствено от хората. Ако ние, сами не пазим природата, а я замърсяваме, то някой ден тя ще бъде погубена безвъзвратно. Затова от общинската управа апелират гражданите да не изхвърлят отпадъци на нерегламентирани за целта места, да не замърсяват средата около себе си, да не се пали огън в планините и горите, да не се режат нерегламентирано дървета. Нека заедно успеем да запазим тази даденост, която имаме пред себе си, като ползваме всички възможности, които ни се предоставят, за безплатно депониране.

Община Асеновград отчита акцията по събиране на мебели като успешна. Идеята е подобни мероприятия да се превърнат в обичайни и да се провеждат няколко пъти в годината. Очаква се до края на летния сезон в Асеновград да се проведе още една подобна кампания.

Pin It on Pinterest