Региона

С вълшебен празник за 1 юни Община Благоевград разкрива света на игрите за малки, големи и още по-големи деца с незабравими приключения и приказни герои

Вълнуващо пътешествие „По пътя на героите“, куклен театър на открито, спортни инициативи, приказен свят и концерт на музикално-танцови състави са част от инициативите, подготвени от Община Благоевград за Деня на детето.

На 1 юни на различни локации в областния център ще се случват много забавни, разнообразни и интересни инициативи.

Истински празник на детето ще стартира в 11.00 часа в Градската градина, където актьори от Общински куклен театър ще забавляват най-малките с приказки, песни и игри. 

Голяма шахматна дъска и къщичка, преобразена в своеобразна библиотека, ще очаква отново там най-любознателните малчугани.

По този начин Община Благоевград отправя предизвикателство към децата като ги призовава: Книжка донеси, друга си вземи, след което прочети и разкажи, и на приказния свят ти се наслади!

Забавно и вълнуващо ще бъде и на площад „Васил Левски“. В 10.00 часа при паметника на Апостола на свободата ще започне приключението „По пътя на героите“, в което всички желаещи да се включат в забавната игра ще имат възможност да обиколят предварително очертан маршрут с 18 исторически паметника и да научат повече за българските революционери и загиналите за свободата на Родината. 

На финала децата, преминали успешно по „Пътя на героите“, ще участват в томбола за голямата награда – екскурзия до Батак, Пловдив, Асеновград и Бачковски манастир. Печелившият ще бъде изтеглен с жребии на площад „Георги Измирлиев“ в 12.00 часа.

От 11.00 часа на площад „Македония“ ще влязат пожарен и полицейски автомобил, а малчуганите ще могат да сбъднат своите желания и макар и за малко да се преобразят като пожарникари и в същото време да се докоснат до работата на полицаите като разгледат оборудването им. Срещата обещава да бъде интересна и вълнуваща.

По същото време пред Камерна опера и НЧ „Н. Вапцаров -1866“ талантливите деца на Благоевград ще излязат на сцена със специално подготвена за празника програма.

За Деня на детето Регионална библиотека „Димитър Талев“ ще изненада малчуганите с детско кино от 10.00 ч. до 12.30 ч. в зала „Читалня“. Празничният ден ще завърши с концерт на състави  различни държави, участващи в Югозападен международен фолклорен фестивал „Мир на Балканите“.

В навечерието на детския празник – на 31 май от 10.00 ч. до 15.00 ч., 3-то бригадно командване организира Ден на отворените врати, по време на който ще бъдат показани бойна техника и въоръжение.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest