Региона

С продължителни аплодисменти бе възнаградена премиерата на „Дъхът на дявола“ в Ловеч

С продължителни аплодисменти, поздравления и много цветя на 5 юни вечерта бе възнаградена премиерата на „Дъхът на дявола“ („Бурунданга“) в Драматичен театър- Ловеч.

Постановката е на режисьора Боил Банов, който е пресъздал впечатляващо пиесата на Жорди Галсеран.

Събитието в сряда препълни салона, имаше и много официални гости. За премиерата дойдоха министърът на културата Найден Тодоров, директорът на Народния театър Васил Василев, заместник- кметът на Община Ловеч Алдин Начков, актрисата от Народния театър Жорета Николова, режисьори, театрални критици, както и група колеги от Бургас.

Прочетени бяха поздравителни адреси от областния управител Дора Стоянова и от други гости. Поднесени бяха много кошници с цветя.

Директорът на ловешкия театър Биляна Петрова изказа благодарности от сцената на всички, които са спомогнали за реализацията. „Благодаря на Боил Банов, който за първи път гостува като режисьор в нашия театър. Благодаря и на актьора Христо Мутафчиев, който за втори път играе в ловешка постановка. Благодаря и на целия творчески екип и на спонсорите.“

Звездата на спектакъла е големият актьор Христо Мутафчиев, партнират му талантливите Боряна Бабанова, Деян Жеков, Богомила Николова и Петко Венелинов.

“Дъхът на дявола” е романтична комедия, която се вглежда в живота на младите хора, в техните вълнения и мечти. Сюжетът е изтъкан от интересни ситуации с неочаквани обрати и доставя рядко срещано удоволствие.

Сценографията е на Кирил Наумов, музиката е на Мáртин Костакиев, а преводът е на Нева Мичева.

На 6 юни спектакълът гостува във Велинград.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest