С нова техника и подкрепа от общинско предприятие „Паркстрой“ продължава почистването на гробищни паркове „Басарбово“ и „Чародейка“

С 2 нови моторни косачки, 2 пръскачки и 2 храстореза разполага вече общинското предприятие „Обреден дом“.

С тях ще работят 8 служители, поддръжащи обширните гробищни паркове „Чародейка“ (177 дка) и „Басарбово“ (317 дка).

Ограниченият човешки ресурс  наложи ОП „Паркстрой“ да се включи в почистването на парка в Басарбово миналата седмица. В него бяха окастрени сухите клони, окоси се тревата по основните алеи и бе напръскано с препарат, забавящ растежа ѝ. В момента групите действат в парк „Чародейка“.

В ГП „Басарбово“ се предвижда да се закупи колумбарийна стена от специален фибробетон, устойчив на външни влияния, която ще служи за поставяне на урните след кремация.

Предстои разполагане и на контейнери тип „бобър“  в двата парка, което да преустанови използването на остарелите съдове за отпадъци.

От миналата седмица посетителите на ГП „Чародейка“ са улеснени в плащането на услуги след инсталирането на ПОС-терминал за картови разплащания.

Община Русе напомня, че поддържането на гробните места е отговорност на гражданите. Срокът за откупуването на парцел може да бъде проверен във всяка от канцелариите на парковете. За желаещите общинското предприятие предлага услуги за еднократно почистване от треви или храсти, както и сезонно поддържане на гробно място.

Pin It on Pinterest