С най-високата степен на почетната награда „За граждански заслуги“ беше удостоен персоналът в COVID-отделението на Свищовската болница

В Деня на българската община, с особено вълнение и чувство на най-искрено преклонение, кметът на Свищов Генчо Генчев удостои с най-високата степен на почетната награда „За граждански заслуги“ двете медицински сестри и санитарката, работещи в COVID-отделението на МБАЛ „Д-р Димитър Павлович“ – гр. Свищов.

С медал „За граждански заслуги“ – I степен и почетна грамота бяха удостоени ЛИДИЯ СОТИРОВА МАКЕДОНСКА, ДАНИЕЛА ЙОРДАНОВА СИМЕОНОВА И ИВАНКА ЯНЕВА АТАНАСОВА.

Преди да връчи наградата на първата от тях, кметът Генчев сподели, че това е единствената сестра, първата от многото помолени да влязат в отделението за COVID-19, която от първия ден и до момента не спира да изпълнява задълженията си само там. „Няма да забравя как в една критична вечер, когато поради липса на медицински кадри, ние с колегата Илиян Венков вкарвахме в отделението един наш съгражданин, г-жа Македонска се обърна към мен и ми каза следното: „Момче, ти си млад, махай се от тук! Аз съм отдала живота си и ще го отдам за моите пациенти!“, с тази вълнуваща история, пример за  себеотрицание и безкористна любов към професията, градоначалникът развълнува не само Лидия Македонска, но и всички присъстващи в залата.

Наградите на трите достойни за възхищение жени бяха връчени на тържествена церемония в Зала 1 на Община Свищов.

Pin It on Pinterest