РЗИ – Русе изготвя списъци за желаещите да се ваксинират от социалните услуги

Към днешна общо 389 души от домовете за стари хора на територията на региона са поискали да бъдат ваксинирани срещу COVID-19.

283-ма от тях са обитатели на социалните институции, а останалите 106 са работещи там. Това стана ясно от проведен преди малко разговор между областния управител Галин Григоров и директора на Регионалната здравна инспекция д-р Маргарита Николова. На практика списъците се правят от вчера в шестте старчески домове в областта, а именно „Възраждане“, „Приста“, „Милосърдие“, двата частни дома „Николово“ и „Липник“, както и този в село Бистренци, община Бяла. Общият брой на обитателите и социалните работници в шестте социални институции е над 700. Подобни списъци се правят още в образователните институции от региона, като там отговор се очаква както от педагогическия, така и от непедагогическия персонал. Искащите от там да се ваксинират би трябвало да заявят желанието до края на тази седмица в Регионалното управление на образованието От Регионалната здравна инспекция правят списъци и в социалните центрове, където са настанени деца включително с увреждания. Там на имунизация подлежи само персонала.

Необходимо е да се отбележи, че имунизацията на споменатите групи ще стане след ваксинирането на всички медиците на първа линия в борбата с COVID-19. До края на другата седмица се очаква те да станат 585.

Pin It on Pinterest