Русенският университет представи своето Иновативно младежко експо

Русенският университет „Ангел Кънчев“ представи днес петото си  поред Иновативно младежко експо.

В него се включиха както студенти и млади учени от висшето учебно заведение, така и ученици от средните училища в русенския регион.

На младежкото експо се представят 38 щанда и над 250 участници с много нови идеи. Впоследствие идеите прерастват в проекти, които се разработват като основа за бъдещи научни иновации в полза на обществото. Ректорът на Русенския университет поздрави участниците и им пожела слънчеви и усмихнати събития занапред, след тежките дни на ограничения. Кметът на Русе Пенчо Милков пожела на младите иноватори на добър час и много от идеите им да намерят реализация.

“Научната работа трябва да води до решения, полезни модели и изобретения, които реално подобряват качеството на живота и решават проблеми на нашето настояще. Желая успех на вашите открития, които да ни позволят да живеем по по-добър начин”, каза кметът.

Петото Иновативно младежко експо е част от 23-тите пролетни празници на науката и е под егидата на Министъра на образованието и науката. На събитието присъстваха още областният управител на Русе Борислав Българинов и заместник областните управители Синан Хибибов и Стефка Караколева, областният управител и заместник областният управител на Разград Иван Борисов и Найден Късов, заместник областният управител на Силистра Минчо Йорданов и началникът на РУО Русе Росица Георгиева.

Pin It on Pinterest