Русенци честваха 111-годишнината от обявяването на Независимостта на България

Днес се проведе тържествена церемония по полагане на венци и цветя в чест на 111-годишнината от обявяването на Независимостта на България.

На събитието присъстваха зам. областният управител на Област Русе Валентин Колев, зам.-кметът по Европейско развитие в Община Русе д-р Страхил Карапчански, председателят на ОбС – Русе и ректор на РУ „Ангел Кънчев“ чл.-кор. проф. д.т.н. Христо Белоев, вицеконсулът на Руската федерация в Русе Иван Пивоварчук, народни представители, общински съветници, представители от различни институции, граждани и гости на града.

Церемонията се проведе пред Паметника на свободата, където беше строен почетен караул, благодарствен молебен в чест на Независимостта на България отслужиха Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Наум и свещеници от Русенската Света Митрополия. Тържествената музика изпълняваше Общинският духов оркестър с диригент Димчо Рубчев.

Празнично слово произнесе областният управител на област Русе г-н Галин Григоров. Водещ на събитието беше актьорът от драматичен театър „Сава Огнянов“ Венцислав Петков“.

По традиция, всички желаещи положиха цветя на паметника в края на церемонията.

Pin It on Pinterest