Русе е домакин на национален форум относно значението на транспортната инфраструктура за развитието на бизнеса в Северна България

След малко повече от час започва националният форум, посветен на значението на транспортната инфраструктура за развитието на бизнеса в Северна България.

Събитието е под патронажа на областния управител на Русе Борислав Българинов и ще се излъчва на живо в сайта на телевизия Кис 13 – http://live.kiss13.net/, както и във Facebook профила на Областна администрация – Русе – https://www.facebook.com/rusedistrict.

Припомняме, че фокусът на събитието ще бъде поставен върху подобряването на транспортната и логистична свързаност на Северна България. Своите виждания по въпросите ще представят министрите на икономиката, както и на регионалното развитие и благоустройството Даниела Везиева и Виолета Комитова, а също и министъра на финансите Валери Белчев, както и заместник-министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христина Велинова.

Очаква се по време на конференцията да бъдат набелязани конкретни дългосрочни цели за намаляване на регионалния дисбаланс в икономическото развитие на страната. От години в Русе не се е провеждало подобно събитие, което да създаде пряк контакт между всички заинтересовани страни по някои от наболелите проблеми.

Форумът ще се състои от 11.30 часа на 18-и ноември в зала „Европа“ на Доходното здание. Събитието ще се проведе при стриктно спазване на всички противоепидемични мерки.

Pin It on Pinterest