Русалина Мочукова дебютира в ролята на Амелия от операта „Бал с маски” в Стара Загора

На 26 ноември, от 19.00 часа на сцената на Старозагорската опера ще се състои дългоочакваната премиера на операта „Бал с маски” от Джузепе Верди, с която ще се открие официално 51-то издание на Фестивала на оперното и балетното изкуство.

В ролята на Амелия ще дебютира солистката на Старозагорската опера Русалина Мочукова.

„Първият ми досег с операта „Бал с маски” беше моят дебют като Оскар преди 20 години на сцената на Софийската опера, когато бях на само на 22години.Нямаше как красотата и силно въздействащата музикална драматургия да не ме пленят завинаги. Сега, отново посягам към тази опера, но вече в ролята на Амелия. Тази партия ме вълнува по особен начин, тъй като силата, драматизма и в същото време нежната лирика се съчетават в най-прецизни детайли, изразяващи душевните състояния на моята героиня. Верди е написал тази сопранова партия с изключително богата звукова палитра на изразителност, която мен лично като артист ме инспирира и вдъхновява да дам максимума от себе си.”

На 26 ноември Русалина Мочукова ще си партнира на сцената с тенора Ивайло Михайлов, който е направил дебюта си в Сполето, Италия, а сега ще пее за първи път в тази роля на българска сцена. Ролята на Ренато ще изпълни Александър Крунев, Оскар ще бъде Емилия Иванова, а мистериозната Улрика ще бъде Даниела Дякова. Режисьор на постановката е Славчо Николов, диригент е Ивайло Кринчев.

Pin It on Pinterest