Румяна Лечева представя книгата си „В името на Иисус“ в Бургас

Журналистът и писател Румяна Лечева ще представи в Регионалната библиотека „Пейо Яворов“ в Бургас книгата си „В името на Иисус“.

Книгата е опит за първото изследване в българската историография, в което се прави сравнителен план на социалната мисия на трите християнски деноминации – източноправославни, католици и протестанти през периода 1879 – 1949 г. До този момент са правени подобни проучвания за нашата страна само за две от тях – на Българската православна църква и на Католическата църква.

Румяна Лечева е журналист в БТА. Завършила е Софийския университет „Свети Климент Охридски”. Работила е като кореспондент на вестник Демокрация и БНТ в Стара Загора. Автор е на сценарии на документалните филми „Александрийската библиотека“, 2002, „Детска мечта за Италия“, 2004, „Френски спомени“, 2006, „Христина Морфова“, 2007 и „Тя,мина. Мина“, 2012. Автор е и на книгата „Истинската история на Христина Морфова“, 2013.

Авторът е защитил докторска дисертация по темата в НБУ.

Представянето на книгата „В името на Иисус“ ще е на 14 май, събота, от 17:00 часа в Регионалната библиотека „Пейо Яворов“ в Бургас.

Pin It on Pinterest