Региона

РИК ще дадат пресконференция в 18:45 часа днес за резултатите от изборите за членове на ЕП и НС

Областна администрация – Русе информира, че от Районната избирателна комисия /РИК/ ще дадат пресконференция в зала „Арена Русе“ днес от 18:45 часа.

На нея ще бъдат представени окончателните данни относно избирателната активност в региона при 100% обработени протоколи от изборите за членове на Европейския парламент и Народно събрание през вчерашния ден.

Около 17.00 часа днес всички секции предадоха бюлетините и изборните книжа на РИК. Междинните резултати при над 77% обработени протоколи показват, че ГЕРБ-СДС е първа политическа сила и на двата вида избори, като при вота за народни представители те получават над 22% подкрепа, а за Европарламента близо 21%. И при двата вида избори след тях се нареждат Възраждане, ПП-ДБ и Има такъв народ. При вота за народни представители петото място е за БСП за България, докато при евровота е за ДПС. Шести и седми на изборите за народни представители в Русенско са ДПС и Величие, а при изборите за Европарламент са БСП и Величие.

Припомняме, че Областна администрация – Русе оказваше пълно логистично съдействие на РИК с цел максимално бързо протичане на процеса по отчитане на резултатите.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest