Рекорден брой участници във велосъстезанието „Деца на колела 2020“ в Ловеч

Рекордните 137 деца и юноши от цялата страна взеха участие в седмото издание на велосъстезанието „Деца на колела“, което се проведе през уикенда в Ловеч (12 и 13 септември).

В събота бе надпреварата при най-малките – малчуганите до 9-годишна възраст, а на следващия ден на старт застанаха по-големите, разделени в четири възрастови групи.

Организаторите бяха подготвили две трасета в зависимост от възрастта и уменията на участниците. Най-малките се спускаха по по-леко трасе, без сериозни технични участъци и имаха възможност да изпитат удоволствието от карането на колело и тръпката от състезанието.

За по-големите състезатели (от 10 до 16 години) стартът в Ловеч бе част от държавния календар като пети кръг от Българските Детски Колоездачни Серии по спускане.

Трасето в парка „Стратеш бе с дължина около 1 км и включваше интересни технични участъци като скокове, камъни, стълби, стръмни терени, виражи и други естествени и изкуствени препятствия. Всички колоездачи бяха бурно аплодирани при пресичането на финалната права в двора на бившия Кожарски техникум.

След края на състезанието, което бе съпроводено с много адреналин и горещи емоции, участниците бяха поздравени от заместник-кмета на Община Ловеч Венцислав Христов. Той награди победителите и призьорите в отделните възрастови групи с медали и грамоти и пожела на всички успешна нова учебна година.

Специално бе отличена 11-годишната София Аладжем за проявения висок спортен дух и характер.

Ето и класирането:

Група 10-12 годишни

  1. Георги Георгиев – Казанлък
  2. Мартин Владимиров – Самоков
  3. Енислав Енчев – Габрово

Група 13-14 годишни

  1. Роберто Василев – София
  2. Божидар Илиев – Кюстендил
  3. Росен Ранков – Бургас

Група 15-16 годишни

1.Димитър Мазнейков – Петрич

2. Калоян Янкулов – Плевен

3. Иван Коцев – Пловдив

Група 17+

  1. Данаил Минков – Габрово
  2. Християн Бояджиев – Севлиево
  3. Мирослав Янкулов – Плевен

Велосъстезанието „Деца на колела“ бе организирано от Община Ловеч в партньорство с „Консепт Криейтив крю“ ООД, а екип на „Хоби Тв“ засне надпреварата и ще излъчи разширен репортаж в своята програма.

Pin It on Pinterest