Регионална среща на клубове „Млади възрожденци“ във Видин

Регионалната среща бе посветена на Пет години родолюбива дейност на клубовете „Млади възрожденци“ от Област Видин. Събитието се състоя в актовата зала на ОУ „Любен Каравелов“.

Официални гости бяха заместник-кметът на Община Видин Венци Пасков, председателят на Общобългарския комитет „Васил Левски“ Васил Василев, заместник областният управител Лъчезар Попиванов, председателят на Видински комитет „Васил Левски“ Георги Иванчев и началникът на отдел „Организационно-методическа дейност и контрол”  (ОМДК) в Регионалното управление на образованието – Наталия Крумова.

В началото на събитието заместник-кметът на Община Видин приветства присъстващите от името на кмета на Община Видин Огнян Ценков и от свое име: „Бих искал да поздравя Общобългарския комитет „Васил Левски“ за неговото родолюбиво дело, за това, че пази заветите на Апостола и работи така, че младите българи да знаят и да се гордеят с хора като Левски и националните ни герои“. Той се обърна към младите възрожденци, като подчерта, че клубовете, в които членуват, поддържат и развиват интереса им към българската история, литература и култура: „Нуждаем се точно от такива хора като вас, изпълнени с патриотични инициативи“.

Към момента в област Видин са учредени и функционират 20 клуба „Млади възрожденци“ – 19 в училища и един в детска градина „Русалка“, гр. Видин, който бе обявен за Клуб на годината. За пет години съществуване през клубовете са преминали над 560 деца и ученици.

Програмата на събитието включваше мултимедийни презентации, рецитали и музикални композиции, свързани с дейността на клубовете за периода 2017-2018 г. Антонина Лозанова, ученичка от 12 клас на ППМГ „Екзарх Антим I” представи своя авторски филм „Васил Левски – Идеолог и стратег на българската национално-освободителна революция“.

Всеки клуб получи грамота за участие и ученически пособия.

Pin It on Pinterest