Рали за майсторско управление на автомобил в Монтана

Рали за майсторско управление на автомобил ще се проведе в сряда 30 юни в гр. Монтана. Състезанието се организира от Общински съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационен център към Община Монтана по повод 26 юни – Световен ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотици. На този ден всички хора по света могат да изразят своята съпричастност и активна позиция в битката с разпространението на наркоманията.

В състезанието ще участват представители от институции в гр. Монтана, както и желаещи граждани – мъже и жени, които ще водят интересна и оспорвана надпревара, разделени по групи в зависимост от кубатурата на двигателя на автомобила. Състезателите ще изпълнят два манша по трасето, което ще включва различни по трудност елементи (стартова отсечка с конуси, заден ход, затваряне на 8-ца, отворен гараж, зигзаг, финал). Всеки участник ще се състезава с личен автомобил и поема сам разходите за участието си в ралито. Автомобилите трябва да имат валидна застраховка „Гражданска отговорност“ и всички необходими документи за движение по пътищата. 

Ще се проведе демонстрация с алкоочила от шофьори и пешеходци, симулиращи възприятията на човек със съдържание от 1,5 промила алкохол в кръвта.

В програмата е планирано участието на модерен балет „Грация денс“, различни игри и забавления с музика.

Съдия на ралито ще бъде Милчо Крумов. Всички участници в ралито ще получат награди, а класиралите се на първите три места в отделните класове – купи, грамоти и предметни награди.


          Ралито ще бъде открито в 14:00 часа на Пазара на колите. Всеки, който желае да се запише за участие може да се обади на тел. 0889 977909 – Диана Любенова до 29 юни включително. До участие в състезанието се допускат водачи, притежаващи свидетелство за правоуправление.

Pin It on Pinterest