Региона

Ръководството на Община Варна започна огледи на училищата в града, заместник-кметът Попов лично проверява сградите

Община Варна мобилизира ресурс да се подготви ремонт на Средно училище „Неофит Бозвели“ в кв. „Младост“ 

Ръководството на Община Варна започна огледи на материалната база на училища, в които от години не е правен основен ремонт. Целта е Общината да има необходимата проектна готовност за финансиране по различни европейски и национални програми, които предстоят.

В първия ден от лятната ваканция заместник-кметът по образованието Павел Попов, директорът на дирекция „Образование и младежки дейности“ Антоанета Хинева и началникът на отдел „Образование“ Елена Кенарова посетиха Средно училище „Неофит Бозвели“ в район „Младост“. Директорът Ивелина Петкова ги запозна с лошото състояние на материалната база.

Училището е открито през 1981 година и оттогава основен ремонт не е правен. Със средства от родители са освежени занималните на подготвителните групи. През зимата температурата е на ръба на минимума за провеждане на учебни занятия, отоплителната инсталация има нужда от ремонт, санитарните помещения в едното крило – също, както и покривът, на места – дограмата, а обзавеждането трябва да се подмени, разказа директорът на училището Ивелина Петкова. Физкултурният салон е също със сериозни течове по тавана, а столовата не може да се използва.

Общината мобилизира ресурс да се подготви ремонт на сградата на училището и постигане на безопасната ѝ експлоатация, в това число въвеждане на мерки за енергийна ефективност, достъпност и благоустрояване на дворни пространства и др.

По думите на директора Ивелина Петкова училището може да организира учебния процес така, че евентуален ремонт да не попречи на провеждането на занятията. В СУ „Неофит Бозвели“ учат деца от 1 до 12 клас в общо 34 паралелки в едносменен режим на обучение. Общият брой на служителите е 93, а на децата и учениците – 776, като броят им спрямо 2022/ 2023 год. бележи увеличение с 80 ученици.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest