Региона

Ръководството на Община Варна кани гражданите от кв. „Чайка“ на разяснителна среща за бъдещата „Зелената зона“

Кметът Благомир Коцев сформира извънредна работна група, която предлага редица решения на въпроса с паркоместата

Ръководството на Община Варна кани гражданите от кв. „Чайка“ на разяснителна среща за бъдещата „Зелената зона“. Срещата ще се проведе днес, 1 юли, от 17:30 ч. в зала „Пленарна“ на Община Варна.

За намиране на потенциални решения на въпроса за намалените паркоместа вследствие на подготовката за въвеждане на „Зелена зона“ в кв. „Чайка“, кметът Благомир Коцев сформира извънредна работна група. Предложените варианти са изграждане на буферни паркинги на тревна фуга по протежението на булевардите „Васил Левски“ и „Княз Борис I“, както и еднопосочно движение между блоковете.

От администрацията напомнят, че преди физическото въвеждане на новите съоръжения и регламенти, първо трябва да се запознаят гражданите, да се направят изменения в Плана за организация на движението, а също и да се представи проект за финансиране в Общинския съвет.

Настоящото ръководство на Община Варна завършва реализацията на проекта за „Зелена зона“. Това е един наследен от предходното управление проект. Правим ревизия там, където това е възможно, но за съжаление процесът не може да започне отначало, обясни кметът Благомир Коцев на сесия на Общинския съвет предходната седмица.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest