Ръководството на Областна администрация Стара Загора се включи в засяването на „Музикална гора“

Областнят управител Гергана Микова и зам. областните управители Димитър Драчев и Красимир Червилов се включиха днес в засаждането на „Музикална гора“.

Инициативата за залесяването е на Държавна опера-Стара Загора. В нея участваха целият творчески екип на оперния театър, зам.-кметовете на Общината Милена Желева и Красимира Чахова, представители на различни институции и неправителствени организации, ученици от различни училища.

В местността „Магарешка поляна“ на площ от 3 дка бяха засадени 2000 фиданки от дъб-цер, осигурени от Държавно горско стопанство-Стара Загора. Екопроявата е свързана с деня 28 февруари. На тази дата през далечната 1895 г. митрополит Методий Кусев засажда първите фиданки на Ахмак баир, за да превърне опустошеното и голо място в един от символите на Стара Загора – парка Аязмото. 

След приключването на залесяването г-жа Микова поздрави участниците. „Благодарим от сърце на Държавна опера-Стара Загора за тази страхотна инициатива. Днес всички вие показахте, че сте достойни наследници на Дядо Методий Кусев. Надявам се, че ще продължим неговото  дело и ще го предадем и на нашите деца“, каза областният управител.  

Pin It on Pinterest