„Янтра 2019“ започва с домакинство на „Ювентус“ (Малчика) следващата неделя

Обединеният габровски клуб „Янтра 2019“ ще стартира новия шампионат в Северозападната Трета лига с домакински мач срещу „Ювентус“ (Малчика), това отреди жребият, който беше теглен в Зоналния съвет на БФС във Велико Търново.

Само 14 отбора ще участват в първенството през сезон 2019/2020. Във Втора лига се изкачи „Спартак“ (Плевен), а „Левски 2007“ (Левски) и „Янтра“ (Полски Тръмбеш) отпаднаха от групата. По свое желание от участие се оттегли и съставът на „Ботев“ (Луковит). Така Северозападната Трета лига остана с четири отбора по-малко след края на миналия сезон, а новите членове са само два – „Ювентус“ (Малчика), който се завръща след двугодишна пауза, и вторият от видинската областна група „Дреновец“ от едноименното село в община Ружинци. От общо 14-те отбора четири са от габровска област – „Янтра 2019“, „Севлиево“, „Трявна“ и „Локомотив“ (Дряново).

Първият кръг е насрочен за края на следващата седмица (11-ти август). „Янтра 2019“ ще има седем домакинства и шест гостувания в първия дал от шампионата. 

Pin It on Pinterest