Проведе се състезанието Писта Хасково

Писта Хасково – затворен маршрут-  четвърти кръг на Републикански шампионат се проведе днес.

Състезанието се организира от Община Хасково, АМК Хасково и АФБ. Ралито беше открито от кмета на Хасково Станислав Дечев и председателя на Автомобилна федерация България Камен Михайлов. „Радвам се, че в тази трудна година успяхме да организираме Писта Хасково и да посрещнем в нашия град най-добрите пилоти. Заслугата е основно на Иван Бакърджиев, който дори за минута не се поколеба и направи така, че днес да сме тук и да станем свидетели на най-зрелищната авто-надпревара в България“, каза при откриването на шампионата кметът Станислав Дечев. Преди старта на ралито в небето на Хасково полетяха 11 гълъба по повод 11-тото провеждане на Писта Хасково.

По трасето от 3 120 метра караха най-добрите 40 пилоти в четири различни серии- „Лада“ „Спорт“, „Туринг“ и „Макси“. Кметът на общината Станислав Дечев награди победителите в отделните серии и класове. За пръв път в историята на състезанието пилоти караха в серия „Лада“. В клас Х2 от нея победител стана Евгени Семерджиев /АКС Стара Загора, Лада 2105/. В клас Х3 най-бърз беше Иван Лишев /АСК „Динамо“, ВАЗ 2101/. В серия „Спорт“, клас НС4, най-бърз бе Александър Димитров – Пъчката /GREEN FOX Motors, Хонда Сивик/. В клас RC4 златото завоюва Деян Деянов /GREEN FOX Motors, Пежо 106/, а в клас RC5 най-бързо с трасето се справи Радко Петров /АСК „Вромос“, Ситроен Саксо/. Пръв в серия „Туринг“ е Иван Влъчков /КА-2 Рейсинг тийм, Хонда Сивик/. В най-високия клас „Макси“ на най-високото място на почетната стълбичка се качи Пламен Камбуров /АСК „ЛВ Авто рейсинг тийм“, Мицубиши Лансер/. Втори остана соченият за фаворит Константин Маршавелов „КА-2 Рейсинг Тийм“. В отборната надпревара първи е отборът на „КА-2 Рейсинг Тийм“- Пловдив, втори „Грийн форс мотор“, трети „Елена Тийм“- Бургас,.

Кметът на Хасково Станислав Дечев поздрави директора на пистовия шампионат Иван Бакърджиев за перфектната организация на състезанието и благодари за чудесния спортен празник, на който Хасково беше домакин.

Pin It on Pinterest