Проф. д-р Димитър Масларов и ръководителите на три хасковски лечебни заведения бяха отличени в Деня на Свети Иван Рилски Чудотворец

В Деня на българския лекар- 19 октомври, проф. д-р Димитър Масларов беше удостоен с Почетния знак на Хасково.

Той му бе присъден с решение на Общинския съвет, а днес отличието бе връчено на проф. Масларов от председателя на местния парламент Таня Захариева. „Вашата професия е мисия. Тя е една ежедневна борба ба победата на здравето над болестта. Пожелавам Ви преди всичко здраве, професионални успехи и вяра“, каза в приветствието си Таня Захариева. Проф. Масларов призна, че събитието за връчване на Почетния знак на Хасково го е развълнувало. Той подчерта, заслугата за неговото израстване е в миналото и в семейството му, че настоящето е различно и то е белязано от пандемията, бъдещето е непредсказуема. „Затова според мен ние трябва да инвестираме в нашите деца, защото те ще пишат следващата страница на нашата история. Желая на всички здраве и нека се радваме на вълшебното пътешествие, наречено живот“, пожела проф. д-р Димитър Масларов.

Кметът на община Хасково Станислав Дечев поздрави всички български лекари по повод  Деня на Свети Иван Рилски Чудотворец. „През последните дни и години по лицата на лекарите аз виждам изписани умора и тревога. Но аз вярвам, че светът ще се промени и се надявам това да стане бързо, че при следващата ни среща да ви видя ведри, усмихнати и уверени. От цялото си сърце ви пожелавам здраве!“ каза в приветствието си Станислав Дечев. Той връчи специални отличия на изпълнителния директор на МБАЛ Хасково д-р Георги Гелов, на управителя на СБАЛПФЗ Хасково ЕООД д-р Веселин Калфов и на управителя на ДКЦ1 Хасково ЕООД д-р Ясен Янев. Тези награди са за ръководителите и екипите на лечебните заведения  за професионализма и всеотдайността по време на пандемията от COVID 19! „Днес Вие сте символ на вярата, силата и спасението“, пише в благодарствените грамоти към хората в бели престилки-пазители на живота.

Pin It on Pinterest