Региона

Продължават пръсканията срещу комари в Сливо поле

От днес до сряда включително ще се проведе третиране срещу комари с наземна техника на територията на община Сливо поле.

Обработката ще се извърши на площ от 8 190 дка. и ще бъде с препарата „ЦИТРОЛ 10/4 УЛВ“ с изискваната за него дозировка. Третирането ще обхване селата Ряхово, Бабово и Бръшлен, както и самия град Сливо поле. В Ряхово третирането се предвижда да е от 19.30 часа днес, в Сливо поле утре отново от 19.30 часа. В Бабово и Бръшлен пръскането срещу комари ще се осъществи в сряда. В Бабово третирането ще бъде от 19.30, а в Бръшлен от 20.30 часа. В Ряхово обаче отново ще има третиране срещу комари другата сряда /22 май/ от 20.00 часа.

При промяна на метеорологичните условия е възможно да има изменение на посочените дати. Припомняме, че собствениците на пчелини са длъжни да предприемат мерки за опазване на пчелите и пчелните семейства от отравяне. Координатор на дезинсекционното мероприятие е Галина Иванова от Община Сливо поле и нейният телефон за връзка е: 0884572444.

Във всички общински администрации в областта е създадена организация за навременно информиране на пчеларите при предстоящи третирания срещу комари и други вредители.

По-рано днес при среща с председателя на Окръжния съвет в Гюргево Думитру Беяну областният управител Драгомир Драганов подчерта значението на синхронизираните пръскания от двете страни на река Дунав. Наземните третирания на територията на Румъния се предвиждат да продължат до октомври, а авиационните ще се осъществяват на три етапа – през май, юли и август.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest