Региона

Продължава работата по проекта за подмяна на водопроводите в Доброшката махала

Работата по първия етап от проекта „Реконструкция на улични водопроводи и сградни отклонения в югозападната част на град Разград“ продължава и през следващата седмица.

Само в един нов участък в Доброшката махала ще се извършват изкопни работи от 8 до 14 юли – ул. „Александър Стамболийски“ – от ресторант „Шалеви“ до „Жеравна“.

В този период работниците от фирмата-изпълнител ДЗЗД“СКС-06“ започват и превключването на сградните водопроводни отклонения на улиците: „Мадара“, „Плиска“, „Абоба“, „Дъбрава“, „Мелник“, „Скопие“, „Ивайло“ и „Цоньо Каракашев“.

Община Разград се извинява на гражданите за временните неудобства във връзка с ремонта и се обръща към живеещите в районите, където ще се извършват ремонтни дейности, с молба да оказват съдействие като преместват автомобилите си от участъците, в които се работи.

Етап 1 е най-големият от петте етапа по проекта „Реконструкция на улични водопроводи и сградни отклонения в югозападната част на град Разград“, включа подмяна на 5473 метра водопроводи, касае захранването на 370 имота в района. В Доброшката махала водопроводите не бяха подменяни от повече от 50 години и загубите на вода надминаваха 70%.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest