Региона

Приключи общинският етап на националното състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“

Приключи общинският етап на националното ученическо състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“, което има дългогодишна традиция и се е утвърдило през годините като добра практика за придобиване на основни познания от децата и учениците за начините на поведение при извънредни ситуации.

Възпитаниците на 12 пловдивски училища си оспорваха първенството. Те показаха теоретични и практически знания и умения, с помощта на които могат да реагират при извънредни ситуации. Най-добрите отбори бяха отличени с купи и грамоти от заместник-кмета по обществен ред и сигурност Ангел Славов.

Победител стана тимът на ОУ „Райна Княгиня“, на втора позиция се класираха учениците от СУ „Симон Боливар“, а почетното трето място взе отборът на ОУ „Петър Берон“.

Ангел Славов поздрави децата за успешното представяне и им пожела успехи при участието им в следващите етапи на състезанието.

Надпреварата е съвместна инициатива на ГДПБЗН, Министерство на образованието и Националния дворец на децата.

По традиция Община Пловдив ежегодно подкрепя общинския етап на инициативата. Следващият етап на състезанието е на областно ниво и ще се проведе на 22 май.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest