Региона

Приключи цялостното благоустройство на ж.к. „Петко Каравелов“ във Видин

Във връзка с приключване на дейностите по благоустрояване на междублоковото пространство във видинския квартал, известен като „Звездите“, днес се състоя официално откриване на обекта.

На събитието присъстваха кметът на Общината д-р Цветан Ценков, заместник-кметът по финансово-стопанска дейност, бюджет и икономическо развитие Мартин Дончев, заместник-кметът по устройство на територията и развитие на инфраструктурата Найден Йонов, инж. Румен Лилов – началник на отдел „Устройство на територията“, Денислав Стаменов – старши експерт „Улична и пътна мрежа“ и Момчил Алексиев – заместник-изпълнителен директор в „Главболгарстрой“ АД, фирмата изпълнител на обекта.

„Петко Каравелов“ е един от основните видински квартали, който се намира в близост до центъра. От 50 години инфраструктурата в района не е ремонтирана никога и състоянието й бе изключително тежко. Благоустрояването на жилищния комплекс включваше асфалтиране на улици, изграждане на тротоари, паркоместа и пешеходни пътеки, поставяне на пейки, оформяне на зелени площи и други.

„Ефектът от промяната е поразителен. Надявам се, че видинските граждани ще бъдат зарадвани. Вчера проведохме среща с архитекти и започваме промяната града ни квартал по квартал. Видин ще се променя в името на бъдещето ни и ще стане прекрасен град“ – коментира пред медии кметът д-р Ценков. Той изказа благодарности на фирма „Главболгарстрой“ АД за добре свършената работа и професионализма и изрази надежда за още бъдещи съвместни проекти между Общината и фирмата.

„Работата в градски условия е по-сложна, отколкото в пътната инфраструктура. Резултатът е видим. Надявам се хората да са доволни от това, което е направено“ – каза Момчил Алексиев.

Стремежът на ръководството на Община Видин е облагородяване на междублокови пространства и цялостно подобряване на средата, в която живеем, улеснен достъп за пешеходци, велосипедисти и шофьори, повече паркоместа в кварталите, ремонти на улици в града и по-малките населени места на Общината.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest