При голям зрителски успех премина концертът на ФФ „Елит“ в Ловеч

При голям зрителски успех премина  юбилейният концерт, наречен “20+ традиция, емоция, отдаденост”, изнесен  от Фолклорна формация „Елит“ към НЧ „Зорница – 2010- Нено Щригарски“ – Ловеч. 

Това стана на 26 юни вечерта в Драматичния театър. Зрителите имаха възможност да съпреживеят сцени от нашето фолклорно богатство, въплътено в звуци, костюми и хореография.

Формацията „Елит“ бе поздравена от кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова, която изгледа целия спектакъл. В специалния поздравителен адрес, който бе прочетен от сцената, се сочи:

„За репертоара на ансамбъла е характерно представянето на танци и песни от всички етнографски области на Родината – Северна България, Тракия, Добруджа, Пирин и Шоплука. Благодарение на подобни изяви Ловеч има славата на град с мощна култура, която  привлича публиката и пълни площади и зали. С благодарност за вложения труд и талант, ние Ви желаем нови успехи и много публика!“

Миналата година формацията навърши 20 години от основаването си, но поради пандемията не успяха да отбележат датата. Формацията е създадена на 25 септември 2000 г. от 15 танцьори, които през годините са станали над 200. В юбилейния концерт участваха и бивши танцьори. Част от тях бяха  на сцената,  други бяха сред публиката.

На 28 юни /понеделник/ ще бъде изнесен юбилейният концерт на детските състави на формацията. Той ще стане в залата на Кооперативния пазар, където репетират, при свободен вход.

Pin It on Pinterest