Президентът Румен Радев ще бъде гост на Празника на Асеновград

Културните празници на Асеновград продължават. Днес от 19.00 ч. в читалище „Родолюбие” ще можете да видите постановката „Горката Франция” с участието на Александър Дойнов, Александър Кадиев, Катето Евро и други обичани артисти.
На 8 май, сряда, отново читалище „Родолюбие” Музикалната школа към Исторически музей- Асеновград заедно с възпитаниците от детска градина „Бако Динчо” и танцови формации от града ще представят празничен концерт от 17.30 ч.
Денят на Европа и Денят на победата над хитлерофашизма 9 май ще бъде изпълнен със събития. В 10.00 ч. ще се поднесат цветя пред паметната плоча на загиналите в Отечествената война в двора на Военно формирование 24490. От 17.30 ч. Национално движение „Русофили” и Община Асеновград ви канят в градска библиотека „Паисий Хилендарски” на празнична програма от 17.30 ч. На площад „Акад. Николай Хайтов”от 18.30 ч. ще започне концерт-спектакъл „За мирна Европа” с участието на танцови формации.
На 10 май, петък, Исторически музей – Асеновград представя изложбата „Нестинарството – българската магия с огнена жарава”. Начален час 17.30 в Етнографска къща.
На 11 май в градския парк ще има интересни и разнообразни събития – панаир на занаятите, концерти на самодейни състави и творчески формации от общината и региона. В неделя на Празника на Асеновград гост ще бъде Президентът на Република България г-н Румен Радев. След тържествената церемония с участието на Президента празникът ще продължи много събития, концерти на две сцени и ще завърши с пищно шоу от фойерверки.
Пълната програма за Празника на града можете да видите на сайта на Община Асеновград www.asenovgrad.bg

Pin It on Pinterest