Региона

Предстоящи събития в Бургаската библиотека

На 17 април, от 18.30 часа – представяне на детската книга „Кай водното конче“, от авторките Ева Иванова и Мария Найдекова.

„Кай водното конче“ е приказка, която разкрива през какво преминава едно крехко вълшебно създание в търсене на своята истинска същност и автентична природа.

* На 23 април, от 18.30 часа – Неда Антонова гостува в Библиотеката.

„Плодовете зреят нощем” е роман за една любов, за едно дете, родено по метода „инвитро”, за няколко животозастрашаващи аборта и за невъзможността на човека още от раждането си да разбере с каква цел идва на земята.

И още – една теория за бъдещия модел на световното семейство: хората ще се свързват не вертикално – по кръв и по семеен произход, не хоризонтално – по любов или материални интереси, а кръгово: по дух и по силата на общ за тях житейски смисъл… Защото кръгът е равенство, а единството се постига чрез душевността!“

* На 24 април, от 18.30 часа – „Послания до света“.

Литературно-поетична вечер и изложба с българо-канадската писателка, поетеса и художник Росица Георгиева – RO ARTLAND. Росица Георгиева е родена в гр. Бургас. Авторката ще ни представи своята литературна творба – поетична книга House of matches.

* На 28 април, от 11 часа – „Великденски звън“.

Представление на театър ПАН, реализирано с подкрепата на Община Бургас и Регионална библиотека „Пейо К. Яворов“.

С представлението „Великденски звън“ децата имат възможност чрез игри и състезания да се запознаят с цикъла Великденски празници – от Лазаровден и Цветница, през Страстната седмица, до Великден и Гергьовден. Песните са тематични, специално написани за всеки един от празниците. Ще има игри, в които децата ще украсяват лазарски костюми, ще подготвят великденски яйца, ще правят фокуси, свързани празниците. Ще има специална томбола с една голяма и 20 по-малки награди.

Всички изброени събития са с вход свободен.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest