Предстои една вкусна бургаска събота, посветена на здравословното хранене

Две събития поред, посветени на здравословното хранене, ще се проведат в събота в експоцентър „Флора“ с подкрепата на Община Бургас.
Те ще прелеят едно в друго, като първото започва в 10.30, а второто веднага след него в 12.00 часа.
* От 10.30 до 12.00 часа децата и техните родители, които предварително се регистрираха онлайн за участие в „Ден на революцията в храненето“, организиран от  фондация „За Храната“, са поканени на забавен празник с много игри и кулинарни работилници. Децата ще имат възможност да приготвят лесни рецепти със зеленчуци, разработени и съгласувани от експертите-диетолози в Консултативния съвет на фондацията. В работилниците участват доброволци – родители и учители. Всяко дете ще получи занимателна книжка с игри и лесни за изпълнение рецепти. Целта на празника е да се насочи общественото внимание към по-балансирано и пълноценно хранене на децата.
* Събитието „Бургас за чиста и добра храна“ ще започне на същото място, в експоцентър „Флора“, от 12.00 часа. То предлага:
– Пълноценна, балансирана и вкусна храна за всички;
– Как да си приготвим храна лесно и достъпно;
– Как да изберем своя начин за балансирано хранене;
Елате и се насладете на храна, приготвена и представена от хора в сферата на здравословното хранене и посланици на платформата „Активни и здрави“:
Елена Гогова – Нутриционист консултант
FITHOLIC
Healthy Jar
Butlers Бътлърс Кафе § Кухня
TEZGIAH
КАТМАНИЯ
ТОВЕЛИНА
THE CUPS
ЯДКИ ТОРНАДО
CARDAMON
Чифликъ – Фермерски продукти
Био магазин за здраве.

Pin It on Pinterest