Региона

представяне на няколко нови книги

Община Дупница има удоволствието да ВИ покани на 2 юли, от 13 часа, в Партерна зала на Община Дупница, на представянето на няколко нови книги, предизвикали вече голям интерес сред четящата публика.
В Спомените си – „Имало едно време в България“, британската писателка и историчка Мерсия Макдермот описва интересни епизоди от преживяното от нея през 17-те години, които тя прекарва в България. Няма друг чужденец, който да е направил толкова много за нашата национална кауза.
Ще бъдат представени също първите два тома , съдържащи откъси от нашумялата медийна рубрика „Черно и бяло“ на публициста, писателя, журналиста и издател Христо Георгиев.
Материалите са писани в течение на няколко години, по повод на различни събития у нас и по света, и всеки от тях съдържа публицистична бележка, придружена със забравени, премълчавани или неизвестни автентични документи, потвърждаващи тезата на автора.
Присъстващите на срещата ще могат да се запознаят и с новата книга на известната журналистка Калина Канева – „Н.П.Игнатиев – Графът на Българите“. Тя е резултат на подробно проучване на архиви, книги и срещи, които авторката прави в течение на 40 години.
Гости при представянето на книгите ще бъдат проф. Искра Баева от Софийския университет, известната журналистка Валиана Христова и издателя Христо Георгиев

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest