Празникът ПАНОРАМА НА ТРАКИЙСКИ УНИВЕРСИТЕТ премина с множество събития

Сирене и кашкавал с марката на Тракийския университет вече са в търговската мрежа

Сирене и кашкавал са първите продукти, които пусна Тракийски университет – Стара Загора след патентоване на марката, носеща името на висшето училище.

Първоначално те ще се продават в Университетския демонстрационен център в централния корпус на университета. В него ще се предлагат хранителни и нехранителни продукти с марката Тракийски университет – Стара Загора.

Обектът беше официално открит от ректора доц. Добри Ярков и директора на Учебно-опитното стопанство д-р Емил Димитров. Доц. Ярков сподели, че днешният ден е една сбъдната мечта: „Аз съм изключително радостен и удовлетворен, че заедно с д-р Димитров можем да открием този център, който ще бъде знаков за Тракийския университет. С това поставяме сериозни основи, които да държат университета с години напред и той да бъде още по-силен. Най-трудно се строят основи, но нашата мисия е такава, в името на бъдещето университета. Продуктите ни са 100 процента натурални, от нашите университетски ферми, а вкусът е този, който си спомняме от миналото.“

Учебно-опитното стопанство разполага със сериозни площи обработваема земя, където се отглежда фуража за стотиците животни, които има. Ректорът предвижда следващите продукти да бъдат телешки суджук, мед и вино. Основната цел с производството на продукти в университета е свързана с практическата част на обучението на студентите от Аграрния и Ветеринарномедицинския факултет, които участват в целия процес – от земята до трапезата, а като завършат, с натрупаните теоретични и практически умения, ще бъдат доказани експерти в областта си.

Стотици студенти се забавляваха на празника Панорама на Тракийски университет

Празникът Панорама на Тракийски университет изпъстри централния площад на висшето училище с красиви и атрактивни информационни щандове на всички структурни звена. Микроскопи, апарати за измерване на медицински показатели, инженерна апаратура, различни животни и растения, рисуващи и танцуващи, с жестомимичен превод, студенти показаха по най-чаровния начин мултидисциплинарния Тракийски университет.

Научните демонстрации се радваха на голям интерес от страна на посетителите, които не пропуснаха да си направят снимки за спомен от поредното празнично събитие в университета.

Панорамното представяне на факултетите и структурни звена беше последвано от вечерно парти за студентите. След дългата пандемия и липсата на лични контакти, ректорското ръководство на Тракийски университет реши да организира студентско парти за ДОБРЕ ДОШЛИ с участието на Deep Zone Project и студентски бенд Макрофагос. Забавната част продължи до късно вечерта, а за финал сцената на Форума се превърна в дансинг, изпълнена с щастливи и танцуващи студенти.

Тракийски университет и БТА подписаха договор за сътрудничество

Ректорът на Тракийски университет – Стара Загора доц. Добри Ярков и директорът на БТА Кирил Вълчев подписаха споразумение за сътрудничество, необвързващо страните с финансови ангажименти.

Една от основните цели на споразумението е популяризиране дейността на университета и на проектите, по които работи, чрез Българска телеграфна агенция.

А другата цел е двете институции да обединят усилията си и да си сътрудничат за осъществяване на съвместна дейност, насочена към обучение, развитие и реализация на студенти от Тракийски университет, чрез провеждане на стажантски програми в БТА, организиране на лекционни курсове и срещи с практици и други съвместни инициативи и проекти при условията и в сроковете на този договор.

Първият студент, записан в стажантска програма на БТА за репортери, Екатерина Михайлова – второкурсника от сп. „Педагогика на обучението по изобразително изкуство и графичен дизайн“ присъства на официалното подписване на договора, заедно със своя бъдещ ментор – старозагорският кореспондент Румяна Лечева.

Pin It on Pinterest