Празнични събития по случай 24 май и връчване на Награди „Русе“, „Млад творец“ и „Студент на годината“

Община Русе ще отбележи Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост 24 май със серия от тържествени събития, които започват още в навечерието на празника – 23 май с Тържествената церемония-концерт в Голяма зала на Доходно здание от 18:00 ч., на която кметът на Община Русе г-н Пламен Стоилов ще връчи ежегодните Награди „Русе“ за постижения в областта на изкуството, културата, образованието и науката, както и приза „Студент на годината“. 
За трета поредна година ще бъде връчена и Награда „Млад творец“ в памет на актьорите Яна и Георги Стефанови, която се осигурява от тяхното семейство. В концертната програма участие ще вземат Русенска филхармония с диригент Михаил Кътев и детски хор „Дунавски вълни“ с диригент Весела Тодорова. Водещи ще бъдат актьорите Ралица Константинова и Борислав Вежинов. Сценографията е дело на Виолета Радкова, а изработката на видеономинациите – на Христо Христов.
Тържествената церемония – концерт е с вход свободен.
На 24 май, от 10:30 ч. традиционното празнично шествие на ученици от русенските училища ще премине по Главната улица на града, стигайки до площада пред Общината, където от 11 ч. ще се състои концертът на деца и състави от ОбДЦКИ-Русе.

Pin It on Pinterest