Региона

Празничната програма за 24 май продължава

В навечерието на празника на светите братя Кирил и Методий 24 май, изпратихме абсолвентите на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ с тържествена церемония в Летния театър.

Кметът проф. Христо Христов и ректорът на университета проф. Витанова отправиха поздрави и пожелания към завършващите. „Пожеланията ми са кратки: Не спирайте да се учите! Не се отказвайте да опитвате отново и отново! Не се отказвайте и се борете за осъществяване на мечтите си! Само така ще изградите себе си като щастливи и удовлетворени личности.“, каза кметът проф. Христов. Последва клетва на абсолвентите към родната им Алма матер и връчване на дипломите.

Срещите на кметския екип продължиха с посещение на Основно училище „Панайот Волов“ с. Мадара, където общинското ръководство се запозна с постиженията на учителите и учениците в това 120 годишно средище на духовна изява и национални традиции. Гостите влязоха в реновираните класни стаи, специализираните кабинети и присъстваха на мултимедийно обучение. Припомняме, че училището приключи успешно проект по Норвежката програма за енергийна ефективност и вече ползва подобренията на сградата.

В подножието на Мадарската скала, тържествено бяха връчени наградите от 16 Национален конкурс „Мадарския конник – символ на историческото минало и европейското бъдеще на България“. Конкурсът се организира ежегодно от Министерство на образованието и науката, ЦПЛР – Обединен детски комплекс „А.Стоянов“ –  Шумен и Националния дворец на децата. С откъс от спектакъла „Създаване на българската държава“, членовете на Национално дружество „Традиция“ откриха церемонията. Кметът проф. Христо Христов, председателят на Общинския съвет Ася Аспарухова и  заместник-кметът по „Социална политика и здравеопазване“ Светослава Хайнова наградиха победителите в различните възрастови групи. Категориите на конкурса бяха „Литература“, с три подраздела поезия, проза и есе, „Рисунка, компютърна рисунка и фотогорафия“ и „Презентация и приложно-декоративно изкуство“.

Тържествената церемония завършиха танцьорите на „Веселяче“.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest