Поздравление за 24-ти май от ръководство на Областна администрация Русе

Ръководството на Областна администрация Русе отправя поздравления към жителите на региона по случай 24-ти май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.

„Писаното слово е неразделна част от нашата идентичност, то ни свързва без значение на това къде се намираме и за пореден път доказва, че за патриотизма няма граници! Нека не забравяме, че именно родната азбука е сред основните фактори, даващи ни реално право на политическо съществуване, а в годините на робство и духовен гнет е опора за народа!“, с тези думи областният управител Галин Григоров се обърна към русенци.

„Ние, българите, сме постигали множество победи в своята история, благодарение на единението по между си, но това, което ни обединява най-силно е мощта на нашата писменост!“, допълни още той.

От своя страна двамата заместник областни управители Валентин Колев и Свилен Иванов пожелават на жителите на областта бодър дух и творчески устрем. „Бъдете вдъхновени и постигайте мечтите си! Утвърждавайте Русе и региона като място на творци и таланти!“, заяви Валентин Колев.

„Нека бъдем горди от възможността да четем и пишем със собствена азбука и не забравяме, че наш дълг е да пазим и предаваме на децата си това уникално наследство!“, добави Свилен Иванов и припомни, че българският език е сред официалните езици в Европейския съюз, което е сред предпоставките за нашето трайно присъствие в европейската общност.

Областният управител и неговите заместници изказват благодарност и признателност към всички преподаватели и дейци в сферата на науката и културата.

Pin It on Pinterest