Поздравителен адрес от кмета на Асеновград по повод началото на учебната година

До директори, учители,
ученици и родители
в община Асеновград

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН/ГОСПОЖО ДИРЕКТОР!
УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ, СКЪПИ УЧЕНИЦИ И РОДИТЕЛИ,
           

Радостен съм, че в този щастлив септемврийски ден, училищният двор отново е изпълнен с глъчка и усмивки. Днес, храмът на познанието и книжовността – Вашето училище – отваря врати, за да посрещне с „Добре дошла“ новата учебна година. Сигурен съм, че с вълнение и трепет всеки ученик очаква да прекрачи прага на класната стая, да сподели със своите съученици как измина лятото, да разкаже преживявания и щастливи мигове. Особено емоционален е 15-ти септември за първокласниците, които за първи път ще чуят гласа на училищния звънец, ще открият нови приятели, ще се потопят в света на знанието.

Приемете най-сърдечните ми пожелания за здраве и мъдрост. Нека Първият учебен ден се превърне в незабравим празник, който ще си спомняте завинаги. Бъдете всеотдайни и трудолюбиви, вдъхновени и сплотени, търпеливи и отговорни. Нека вечно да пламти пламъкът на знанието, който озарява житейския Ви път. Носете винаги със себе си упоритостта и волята, усърдието и постоянството, уважението помежду си. Желая Ви новата учебна година да е изпълнена с успехи, ползотворни дела и високи постижения.

Не на последно място искам да изразя благодарността си към всички педагогически специалисти, които полагат грижи и усилия за доброто образование на нашите деца – бъдещето на община Асеновград. Заедно с родителите, учители и директори се впускат в предизвикателството да научат своите възпитаници не само да четат, пишат и смятат, но и на това, да бъдат хора. Показват им верния път към изграждането на личността.

С уважение:
Д-р Христо Грудев
Кмет на община Асеновград
                                                                           15.09.2021 г.

Pin It on Pinterest