Поздрав от областния управител на Смолян по случай 19 октомври

УВАЖАЕМИ ЛЕКАРИ,

В Деня на Св. Йоан Рилски Чудотворец, когато българските лекари празнувате своя професионален празник, искам да изразя своята признателност и уважение към жертвоготовността и човещината, с която се впускате в борба за всеки човешки живот, рискувайки дори собствената си сигурност и здраве!

Вие сте хората, които са до нас във всеки един етап от живота ни, от раждането до смъртта! Вие споделяте с родителите радостта от първия плач на новороденото, ежедневно се грижите за общественото здраве, борите се за всеки човешки живот и страдате за всяка загуба срещу болестта! Често приемаме вашата всеотдайност за даденост и сме прекалено взискателни към медиците, пренебрегвайки правото ви на лично време и забравяйки, че и вашите сили имат предел!

Кризата с COVID-19 е поредното доказателство, че вашите професионални умения са от първостепенно значение за оцеляването и съществуването на човечеството! Поклон пред всички вас за денонощните ви усилия в борбата с вируса!

Приемете моите най-сърдечни пожелания за здраве и благоденствие! Нека Светецът ви пази и закриля, да ви дари със сили и подкрепа!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

НЕДЯЛКО СЛАВОВ,

Областен управител на област Смолян

Pin It on Pinterest