Поздрав от Новоросийск получи Варна по случай 100-годишнината от обявяването на града за курорт

Поздрав от Новоросийск (Руската Федерация), получи Варна по случай 100-годишнината от обявяването на града за курорт.

„Сърдечно поздравявам Варна с вековния юбилей от обявяването й за курорт. Вашият град, както и Новоросийск, е преди всичко пристанищен и индустриален град. Но ето вече 100 години Вие успешно развивате туризма. През това време станахте еталон за курорт, където е интересно да почиваш с цялото семейство. Желая Ви от душа и занапред да се движите в това направление, без да губите своята самобитност и своя национален колорит.

Желая на вашия славен град да процъфтява и да открива нови възможности за растеж и развитие. На вашия гостоприемен народ желая мир и благополучие, изобилие в семействата и крепко здраве. Новоросийск и Варна вече повече от 20 години поддържат отношения като партньорски градове. Искам да знаете, че ние ценим тази дружба и се стремим да развиваме сътрудничество в различни сфери. Убеден съм, че никакви обстоятелства няма да ни попречат за това. Трябва да спомена, че ние винаги се радваме да ви видим на наша земя. Още веднъж ви поздравявам с празника!“, споделя Игор Дяченко, кмет на града.

Всички видеообръщения, изпращани от градове партньори на Варна, ще бъдат публикувани в сайта на Община Варна и в социалните мрежи.

Pin It on Pinterest