Посланикът на Кралство Нидерландия Беа тен Тъшър гостува в Габово

Посланикът на Кралство Нидерландия Беа тен Тъшър гостува в Габрово заедно с Дориана Миленкова, съветник по земеделските въпроси в посолството.

Те посетиха някои забележителности и фирми в града и се срещнаха с кмета на Община Габрово Таня Христова и зам.-кмета арх. Николай Меразчиев.

Говориха за екологичните политики и наградата на европейската комисия „Европейски зелен лист“, която градът ни спечели за 2021 година, за постиженията на Техническия университет, за европейските фондове и как Габрово се възползва от помощта им, за инфраструктурата, плановете за развитие на града ни и разбира се, за лалетата, които фирма „Уко България“ дарява и всяка пролет ни радват с прекрасните си цветове. 

Посланик Беа тен Тъшър е много впечатлена от габровския хумор и Карнавала, а сред подаръците, които си размениха двете страни, беше и марката „Карнавал Габрово“, която беше отпечатана специално в негова чест. Тя сподели, че обича много и габровския пестил, като си тръгва от пътуването си и със специалния „габровски шоколад“.   

Pin It on Pinterest