Региона

Поредна първа копка, започва ремонт на ул. „Христо Г. Данов“ в кв. „Възрожденци“

Над 1 километър е дължината на ул. „Христо Г. Данов“ в кв. „Възрожденци“ в Кърджали, чиито ремонт стартира със символична първа копка, която направи кметът Ерол Мюмюн.

Пътната артерия започва от СУ „П.Р.Славейков“ и стига до новата джамия.

„Казахме, че това лято ще мирише на асфалт. Това е поредната стъпка, която правим в тази посока.“, каза кметът на Кърджали.

Той припомни, че ул. „Христо Г. Данов“ е една от седемнадесетте в гр. Кърджали, на които ще бъде извършен основен ремонт.

„Обещахме на нашите съграждани, че ще карат по улици без дупки и изпълняваме обещаното. Ремонтът на тази улица ще допринесе за комфорта и на хилядите богомолци, които посещават новата джамия в града.“, посочи още Ерол Мюмюн.

Основният ремонт на ул. „Христо Г. Данов“ освен цялостно преасфалтиране, предвижда да бъдат изградени нови дъждоприемни шахти, да бъдат поставени нови пътни знаци и хоризонтална маркировка.

Ще бъдат подменени бордюрите и тротоарната настилка, там където са компрометирани.

Също така ще бъде изградена нова водопроводна мрежа.

Стойността на ремонта възлиза на 1 321 323 лв. Срокът на изпълнение е 210 календарни дни.

На символичната първа копка днес присъстваха Байрам Байрам, народен представител от ДПС, председателят на Общински съвет – Кърджали – инж. Мухаррем Мухаррем, заместник-кметовете на община Кърджали Даниел Делчев и Байрям Байрям, жители на квартала.

Молитва за здраве, мир и благодат отслужи районният мюфтия Басри Еминефенди.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest