Поредица от събития в Пловдив за бойния празник на ВВС, Деня на парашутиста и кампанията „Бъди войник“

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще присъства в Пловдив на отбелязването на бойния празник на Военновъздушните сили (ВВС) и Деня на парашутиста в рамките на информационната кампания за популяризиране на военната професия „Бъди войник“ в понеделник, 19 октомври.

Основните събития ще се проведат на площад „Централен“ в град Пловдив от 16.00 ч.

В рамките на кампанията „Бъди войник“ ще бъдат представени военна техника, въоръжение, специално оборудване и екипировка от видовете въоръжени сили.

Пловдивчани и гости на града ще могат да наблюдават атрактивни авиационни демонстрации на самолети и вертолети от състава на ВВС, които включват: вертолет Бел-206 (въздушно разузнаване), самолет J-27 „Спартан“ (симулиране на въздушна цел); самолет МиГ-29 (мисия Air Policing); вертолет Ми-24 (непосредствена авиационна поддръжка); самолет Ан-2 (десантиране по парашутен способ) и вертолет „Кугър“ (мисия по търсене и спасяване).

Военнослужещите от Съвместното командване на специалните операции ще изпълнят алпийски техники, действия по неутрализиране на терористи и освобождаване на заложник, техники по стрелба със симулационни боеприпаси, военни ръкопашни техники и парашутни скокове.

С показ на типове военна техника ще участват и Сухопътните войски. Специализиран екип за разузнаване, извличане и обезвреждане на мини, невзривени боеприпаси и импровизирани взривни устройства от 55-ти инженерен полк ще представят оборудването, с което изпълняват поставени задачи в помощ на населението.

В информационната кампания „Бъди войник“ на Министерството на отбраната участват формирования от ВВС, Съвместното командване на специалните операции, Сухопътните войски, Военноморските сили, Националната гвардейска част, Военна полиция, Централното военно окръжие и висшите военни училища.

Събития на 19 октомври, понеделник, град Пловдив

10.00 ч – тържествен строй, благодарствен молебен и поднасяне на цветя в района на СКСО на ул. „Ген. Радко Димитриев” 2;

15.30 ч. – тържествен строй на СКСО по случай деня на Военния парашутист и полагане на военна клетва на площад „Централен”;

16.40 ч. – демонстрация на способности и статичен показ на въоръжение, техника и екипировка на площад „Централен” в рамките на кампания „Бъди войник”;

17.00 ч – динамичен показ на ВВС и на СКСО;

18:00 ч. – концерт на Представителния духов оркестър на ВВС

Pin It on Pinterest